מאמרים

מאמרים

מאת my target 29 Nov, 2019
מי מאיתנו לא מרגיש לעיתים קריסה נוכח העול הכבד בהתמודדות עם תלמידים היפראקטיביים? מי לא חשב יותר מפעם לנטוש את המקצוע משום שהעברת שעור כיום היא כבר עניין שונה מבעבר? כמה היינו שמחים לו הוציאו לנו את אותם ילדים שעשויים ל"הפוך" שעור בעצם נוכחותם?
מאת my target 29 Nov, 2019
הביופידבק, המשוב הביולוגי נמצא בעשור האחרון בהתפתחות מואצת בישראל, אחר שנפוץ מאוד במחקר ובשימוש בארה"ב מזה כמה עשורים. בשנים האחרונות גברה המודעות בקרב הגופים הרפואיים בארץ וכיום כמעט כל בי"ח או מרכז רפואי המכבד את עצמו,מחזיק מחלקה לטיפול בשיטת הביופידבק. לאחרונה גבר השימוש אף בקרב פסיכולוגים ומטפלים קוגניטיביים.כיום, אפשר בהחלט להכניס גם את מערכת החינוך לטיפול וליווי חינוכי באמצעות המשוב הביולוגי. כמה מאיתנו ודאי מרימים גבה למקרא מושג זה, בעבורם יסביר מאמר זה בקצרה את השיטה,מעט על המחקרים המלווים אותה ועוד על השימושים והיישומים הקשורים בה.לסיום אציע מודל לטיפול חינוכי, מודל שלמיטב הכרתי וידיעתי טרם נמצא בשימוש נרחב ,על כל פנים,לא מוכר בארץ.
מאת my target 29 Nov, 2019
כפי שכבר הוסבר בראשית סקירת הנושא (ביופידבק-המשוב הביולוגי, היכרות עם עולם טכנולוגי מרתק),המשוב הביולוגי הוא תחום מיוחד המשמש היום מטפלים בתחומים רבים ומגוונים.המכנה המשותף לכולם, הוא ההכרה ביכולת האדם ללמוד לווסת התנהגויות ותגובות. ויסות זה מתאפשר בסיוע קבלת משוב הן בדמות תגובה,חיזוק חיובי או תגובה שלילית והן באמצעות מכשור מיוחד המנטר את מצבו הפיסיולוגי בפניו, בזמן אמת. התפתחות במחקר של הביהביוריזם הרדיקאלי,המתמקד בהתנהגות הגלויה של האדם, הביאה להכרה הולכת וגוברת בחשיבותם של המרכיבים הקוגניטיביים בתהליך הלמידה.מחקרים רבים הצביעו על כך שכשהיחסים בין המטפל והמטופל היו חמים,ידידותיים, השפיע הדבר באופן כמעט מידי על מדדי גופו האוטומטים של המטופל.
Share by: