לצוותי משאבי אנוש

 STAR UP    לסיוע לצוותי משאבי אנוש


 

    

 

     SRAR UP לצוותי משאבי אנוש

 

לצורך הגדרה מדויקת של מועמד לתפקיד ואת התאמתו אליו

מנהלי משאבי אנוש או כל מי שמחפש בעל תפקיד מסוים, מקיימים ראיונות להתרשמות מהמועמדים.


שיטת ה SRAR UP  יש בה כדי לסייע בקלות רבה לדייק את כישורי התפקיד הנדרשים להרכיב באמצעות הקוביות את הפרופיל המקצועי הנדרש.

 

1.                 כדאי לתת את הדעת לאזהרות הקצה שבתכונות אלה ולנסות לאבחן את מידת קיומן באישיות המועמד. למשל, אם אנחנו מחפשים אדם בעל כושר ביצועי רב, וודאי נחפש איש מעשה, עקבי ומתמיד, נחוש והחלטי ועוד. כאן למשל, עיון באזהרות שקיימות בקצה תכונות אלה, יסייע בידינו לבחון שאינו דורס אנשים בדרך להגשמת צרכיו, שאינו רץ לביצוע תוך התעלמות מצרכי אחרים "קטנים יותר" של הארגון, לבחון שלצד העקביות החזקה, הוא גמיש די הצורך לשינויים המתרחשים בארגון ובסביבה, שאינו מתעלם מכללים ומערכים אחרים, שנחישותו אינה מבשרת על עקשנות בכל מצב וכן הלאה. וודאי גם נרצה בו תכונות רכות, כמו "חם ומתחבר", "רגיש לזולת", "מסור ונאמן" ועוד...כדאי לצלם כל בית כזה עם התכונות הנבחרות בו, לצורך השוואות בהמשך.

2.                 לאחר שנרכיב את הקוביות המאפיינות את דרישות התפקיד ונניחם בבית A , נוכל להרכיב במהירות אחרי כל ראיון את הקוביות המאפיינות את פרופיל המועמד בו פגשנו, להניחם בבית B , וכך לבחון את הפער בין הרצוי למצוי.

3.                 לאחר מספר ראיונות, נוכל לשבת עם צוות מקבלי ההחלטות, להציג בפניהם את הפרופיל שנבחר ע"י המנהלים ומתחתיו להציג צילום של כל אחד מהפרופילים של המועמדים כפי שבאים לידי ביטוי בקוביות.

4.                 זה מהווה בסיס מצוין לדיון בתכונות הנדרשות, לצד אלה הקיימות בכל אחד ולעורר דיון בתהליך קבלת ההחלטות. אפשר להחליט על אילו תכונות לא נוותר כלל ועל אילו אחרות נוכל להתפשר ברמות שונות. זה יסייע מאוד לקבל החלטות ראויות.

5.                 אם הדיון בצוות העלה ספקות בנוגע לקיומה של תכונה מסוימת, שהוחלט כי עליה לא מוותרים ובה לא הבחינו במיוחד אצל מועמד מסוים שעונה על דרישות אחרות באופן נרחב, אפשר לנהל עימו עוד שיחה קצרה שתתמקד רק בניסיון לאבחן את מידת קיומה של תכונה זו באישיותו.

 



 



 

 

6    כך בבואנו לבחון את כישורי היחסים הבינאישיים, יש לבחור קוביות מאפיינות:

•         התחומים החזקים של המועמד ביחסי אנוש ביחס לנדרש

•         התחומים שנרצה לבחון לעומק אם קיימים או אם יוכל להעצים

•         התחומים החזקים שלו ביחסי אנוש בעברו המקצועי

•         התחומים החזקים שלו הנדרשים באופן ספציפי לעבודה עם אדם מסוים, בעל אופי מוכר, בארגון, למשל אם הוא עקשן והעובד הוותיק, אתו יצטרך לעבוד הוא עקשן כמותו, או אם המועמד רך מדי וכן האחר, אותו דווקא נרצה לגבות באדם חזק יותר וכן הלאה.

 

7.         בבואנו לבחון חוזקות בתחום המקצועי יש לבחור קוביות מאפיינות:

•         מהן החוזקות של המועמד בתחום המקצועי?

•         מהן התחומים והתכונות שיצטרך להעצימן כדי להצליח בתפקידו

 

8.        בבואנו לבחון את מסוגלות המועמד לעמוד במשברים או במצבי לחץ, אם התפקיד דורש זאת במיוחד:

•         החוזקות של המועמד לימי משבר, הן לדבריו והן למיטב הערכת המראיין

•         החוזקות שנדרשות לו לפי צרכי הארגון, כדי להתמודד בהצלחה עם משברים וזמנים קשים

•         החוזקות הנוספות שנצטרך לבחון או להחליט אם יש אפשרות לחזק בו כדי להתמודד בהצלחה עם משברים וזמנים קשים

•         החוזקות שנצטרך לבחון כדי להתגבר טוב יותר על קושי ספציפי נוכחי, לשם כך הבאנו אותו לארגון וכד'



לעמוד היוטיוב
Share by: